Sportbrillen

Gebogen glazen

Professionals of amateurs, fietsers of golfers, zwemmers of tennisspelers: een goed zicht is essentieel bij elke sport en elke atleet is anders. Atleten hebben behoefte aan brillenglazen die voldoen aan de zichtvereisten die nodig zijn voor hun sport. De juiste kleur, het optimale lensontwerp en de beschermende functie van het brillenglas zijn essentieel. Wrap-around brillenglazen op sterkte, die de ogen beschermen tegen stof, vuil, zonlicht en kleine steentjes zijn een optische uitdaging, vooral in perifere zones. Dit is allemaal mogelijk dankzij Zeiss-technologieën.

Adidas op sterkte

Adidas Eyewear, een van 's werelds meest toonaangevende merken van sportbrillen, en Shamir Optic, marktleider in de designontwikkeling van ‘free form’-(sport)brillenglazen, zijn erin geslaagd om sportbrillenglazen op sterkte uit te voeren mét de bekende LST-kleuren van Adidas. Zonneglazen op sterkte met hoog contrast en volledige uv-bescherming en zelfs polariserende en verkleurende (transitions-)glazen zijn nu mogelijk zonder clip-insysteem. Zelf uw zonneglazen op sterkte wisselen, afhankelijk van de weersomstandigheden: ideaal voor sporters.

Samenwerking met Shamir

Shamir Optic is een toonaangevende producent van hoogwaardige progressieve en enkelvoudige glazen. De voorbije decennia heeft Shamir wereldwijd een stevige reputatie opgebouwd met zijn innoverende technologieën en strikte kwaliteitscontrole. Dankzij de samenwerking tussen Adidas Eyewear en Shamir Optic is het nu mogelijk om de lichtstabiliserende LST-technologie van Adidas te combineren met de beste optische correctie. Door de soms extreem bolle vorm van de glazen zijn evenwel jammer genoeg niet alle geïntegreerde correcties mogelijk.

Clip-insysteem

Naast zijn unieke wisselsysteem met Shamir-glazen op sterkte blijft Adidas ook zijn goedkopere clip-insysteem aanbieden. Op bijna alle sportbrillen van Adidas kan aan de binnenkant namelijk een verwijderbare ‘clip’ met correctieglazen gemonteerd worden. Dit systeem is niet alleen goedkoper dan sportglazen met geïntegreerde correctie, maar het biedt ook de mogelijkheid om het clipje voor meer dan één Adidas-sportbril te gebruiken of om uw sportbril te gebruiken in combinatie met contactlenzen. Ook hogere correcties zijn met een clip mogelijk.

Oakley op sterkte

In tegenstelling tot Adidas Eyewear maakt de Amerikaanse sportbrillenfabrikant Oakley zijn eigen sportglazen op sterkte. Bijna alle Oakley-sportbrillen zijn op sterkte verkrijgbaar, waarbij het correctieglas niet van een gewoon glas te onderscheiden is. Dankzij de RX-Implant-technologie kan Oakley glazen met correctie aanbieden in alle glaskleuren van het merk. Bij sportbrillen met een extreme kromming wordt het correctieglas eventueel zichtbaar gemonteerd achter het zonneglas. Op die manier zijn ook hogere correcties bij sportbrillen van Oakley mogelijk.