Sportbrillen

Gebogen glazen

Professionals of amateurs, fietsers of golfers, zwemmers of tennisspelers: een goed zicht is essentieel bij elke sport en elke atleet is anders. Atleten hebben behoefte aan brillenglazen die voldoen aan de zichtvereisten die nodig zijn voor hun sport. De juiste kleur, het optimale lensontwerp en de beschermende functie van het brillenglas zijn essentieel. Wrap-around brillenglazen op sterkte, die de ogen beschermen tegen stof, vuil, zonlicht en kleine steentjes zijn een optische uitdaging, vooral in perifere zones. Dit is allemaal mogelijk dankzij ZEISS-technologieën.

Evil Eye op sterkte

Evil Eye, een van 's werelds meest toonaangevende merken van sportbrillen is erin geslaagd om sportbrillenglazen op sterkte uit te voeren mét de bekende LST-kleuren. Zonneglazen op sterkte met hoog contrast en volledige uv-bescherming en zelfs polariserende en verkleurende (transitions-)glazen zijn nu mogelijk zonder clip-insysteem. Zelf uw zonneglazen op sterkte wisselen, afhankelijk van de weersomstandigheden: ideaal voor sporters.

Clip-insysteem

Naast sportglazen op sterkte blijft Evil Eye ook zijn goedkopere clip-insysteem aanbieden. Op bijna alle sportbrillen van Evil Eye kan aan de binnenkant namelijk een verwijderbare ‘clip’ met correctieglazen gemonteerd worden. Dit systeem is niet alleen goedkoper dan sportglazen met geïntegreerde correctie, maar het biedt ook de mogelijkheid om het clipje voor meer dan één Evil Eye-sportbril te gebruiken of om uw sportbril te gebruiken in combinatie met contactlenzen. Ook hogere correcties zijn met een clip mogelijk.

Oakley op sterkte

Ook de Amerikaanse sportbrillenfabrikant Oakley maakt zijn eigen sportglazen op sterkte. Bijna alle Oakley-sportbrillen zijn op sterkte verkrijgbaar, waarbij het correctieglas niet van een gewoon glas te onderscheiden is. Dankzij de RX-Implant-technologie kan Oakley glazen met correctie aanbieden in alle glaskleuren van het merk. Bij sportbrillen met een extreme kromming wordt het correctieglas eventueel zichtbaar gemonteerd achter het zonneglas. Op die manier zijn ook hogere correcties bij sportbrillen van Oakley mogelijk.