Samen op zoek naar de perfecte bril

Het geheim van een comfortabel scherp zicht met een bril zit hem in belangrijke details. Details die het team van Optiek Dominiek samen met je stuk voor stuk aftast om je de ideale bril te kunnen aanbieden. Daarbij maken wij gebruik van onze eigen interpretatie van het beproefde stappenplan van de innovatieve brillenglazenfabrikant Zeiss. De eerste stap vindt spontaan plaats in de winkelruimte, waarbij wij gericht peilen naar jouw visuele klachten en wensen.


Objectieve oogmeting met de i.Profiler

Vervolgens gaan we de ogen apart meten met behulp van wavefronttechnologie. De i.Profiler van Zeiss gaat onder meer op zoek naar een twintigtal hogereordefouten in het oog: deze afwijkingen zijn verantwoordelijk voor een minder contrastrijk zicht, fletsere kleuren, halo's rond lichtbronnen en nachtmyopie (of nachtblindheid). Carl Zeiss was de eerste brillenglazenfabrikant die bij de berekening en productie van de glazen deze hogereordefouten mee in rekening nam.

Subjectieve oogmeting met een pasbril

Na de eerste meting met de i.Profiler (die passief en objectief is) volgt de klassieke (actieve en subjectieve) oogmeting, waarbij wij u verschillende testglazen in een pasbril voorhouden om cijfer- en letterreeksen te lezen. Aangezien de klant hier zelf moet antwoorden, houdt deze test rekening met de interpretatie door de hersenen van de beelden die ze van de ogen doorkrijgen. Deze meting gaat beide ogen betrekken om een zogenaamde binoculaire balans te vinden.

Controle van het binoculair zicht

Als uw ogen wel op hetzelfde punt scherpstellen, maar beide kijkassen niet gericht zijn op dat ene punt, gaan we over tot een derde meting, de Polatest, waarbij het eventuele verschil in kijkhoek tussen beide ogen wordt gemeten. Een zogeheten ‘forie’ leidt tot klachten zoals vermoeide ogen, hoofdpijn, pijn aan nek en schouders, fotofobie (of lichtschuwheid), verminderd inschattingsvermogen van afstanden (vooral in de duisternis) en oogklachten bij langdurig lezen of computerwerk.


Keuze van uw glazen met de i.Demo

Op basis van alle testresultaten gaan we in een adviesgesprek samen met de klant op zoek naar de ideale brillenglazen. Daarvoor maakt Optiek Dominiek gebruik van de i.Demo-software van Zeiss. Deze geavanceerde en intuïtieve tool bepaalt interactief de visuele behoeften van de klant en geeft de verkrijgbare opties voor precisiebrillenglazen van Zeiss weer. Het eindresultaat is dat wij u de beste brillenglazen en bewerkingen voor uw persoonlijke behoeften kunnen adviseren.

Keuze van uw montuur

Rekening houdend met de functie van de bril en de sterkte van de glazen verschaffen wij u professioneel advies in verband met de optimale montuurvorm voor uw gezicht. Als u onvoldoende scherp ziet zonder uw bril, kunnen we tijdens het passen een foto maken met de iPad of zetten wij u graag een paar proeflenzen in om in de spiegel te kijken. Optioneel kunnen onze gecertificeerde kleurconsulenten aan de hand van kleurdoeken ook analyseren welke kleuren het beste bij uw huid-, haar- en oogtype passen.

Gelaatsmeting met de Visufit 1000

Na de keuze van uw brilmontuur volgt de vierde meting. Met de Visufit 1000 maken wij in één opname unieke 3D-scans van uw gelaat mét bril. Met behulp van 9 onderling gekalibreerde camera’s en 45 miljoen meetpunten wordt gemeten hoe de bril op uw gezicht staat, onder welke hoek het glas voor uw oog staat, de afstand tussen oog en glas, en ga zo maar door. Op basis van de meetresultaten berekent de computer de ideale dikte van de glazen, met het oog op een optimaal compromis tussen draagcomfort en esthetiek.

Uw glazen worden buitenshuis geproduceerd

Bij de fabricage van uw persoonlijke brillenglazen (op voorschrift) wordt met alle gemeten parameters van het unieke stappenplan van Carl Zeiss Vision rekening gehouden om de meetresultaten te vertalen in het ideale glas. Ongeacht of u voor kunststof of mineraal glas hebt gekozen, worden uw op maat gemaakte precisiebrillenglazen bij Zeiss geproduceerd met behulp van de geavanceerde Freeform-technologie, die garant staat voor een optimaal eindresultaat .

Uw glazen worden binnenshuis geslepen

Uw door Carl Zeiss Vision geproduceerde en geleverde glazen beantwoorden nu perfect aan de gewenste correctie, maar moeten ook nog correct en mooi gemonteerd worden in het montuur. Daarvoor beschikt Optiek Dominiek over een computergestuurde slijpautomaat die het glas niet alleen mooi in vorm brengt, maar ook het optische centrum perfect plaatst (volgens de meetresultaten van de i.Terminal) om visuele klachten te voorkomen.

Uw montuur wordt finaal afgesteld

Het resultaat van dit stappenplan is een bril die niet alleen een perfect zicht maar ook een optimaal draagcomfort biedt. Om dat draagcomfort finaal te controleren nemen wij rustig de tijd om het montuur optimaal af te stellen wanneer u de bril persoonlijk komt afhalen. Meteen krijgt u ook de nodige tips in verband met het gebruik en onderhoud. Als uw bril na afhaling toch nog niet perfect zou zitten of een ander probleem zou vertonen, lossen we dat achteraf natuurlijk graag voor u op.

Stel een vraag via
Whatsapp